E-postiaadress
SalasõnaUnustasid?
Eneke S.

Eneke S.

Tallinn64 a41 a kogemust10-20 € tunnis

Uued pakkumised alates märtsist.
3 in 1 - Super Nanny, Mary Poppins ja asendusvanaema... :-)
ET / RU / EN / FI
Pere elukoht Tallinnas: eelistan kesklinna, Vanalinna, Nõmme keskuse lähedal, Raja/Trummi, Kristiine linnaosades.

Olen ülikooli haridusega pedagoog, olen pädev ka Montessori ja Waldorfi pedagoogika põhimõtetega ning kasutanud neid aastaid igapäevaselt. Alates 1979 on aastate pikkune suur kogemus töötamisel koolides ja 1.-17.a. vanuses lastega tegelemisel era kasvataja/õpetajana/nõuandjana. Olen ka nõustanud peresid ja teen seda ka praegu, kellel on lapse kasvatamise/arendamise probleeme. Alates 2011.a. algusest olen rohkem pühendunud 1.-3.a. lastele, keda olen ettevalmistanud lastehoiuks/lasteaiaks. Aastatega välja arendatud meetodiga, olenevalt lapsest ja tema vanusest on see võtnud aega 4-6 kuud Õpetanud rääkima vanemate soovitud keeles ja 5.-7.a., keda olen ettevalmistanud kooli minekuks või andnud lasteaiast vabu päevi.
Sooviksin tegeleda teie 1+.a. lapse hoolitsemise, kasvatamise, arendamise ja õpetamisega või eelkooli ealise 5-6.a. kooli ettevalmistamisega, 1-2 päeval nädalas (E -R), 4-6 tundi päevas, ajavahemikus kl. 10.30/11.00 - 17.00 lapse kodus + nädalalõppude vanemate õhtused "õues" käimised.
On olemas kogemus lastega reisimisel ja kehtiv EU pass. Samuti on reisimise kogemus erinevas vanuses lastega perede puhkuste ajal, elamine välismaal või pere kodus vanemate lasteta puhkuse/tööreiside ajal.
Ma ei suitseta ja mul ei ole kriminaalset tausta/minevikku.
Hetkel endal autot ei ole, kasutan aktiivselt ühiskondlikku transporti, aga on ka kehtiv B kategooria juhiluba alates 1997a.
Huvitatutel palun jätta teatesse nii palju informatsiooni kui võimalik teie lapsest/lastest ja perest, elukohast jne. ning samuti ka igaks juhuks oma kontaktid (mobiili nr/FB Messenger/Skype- eneke.sele), võtan ise teiega ühendust.
Teid juba ette tänades...:-)

NB! Lastehoidudelt/aedadelt ma ettepanekuid ei oota, küll aga lastehoiuga tegelevatelt agentuuridelt või hotellidelt.


Mingit ühtset töömeetodit mul kindlasti ei ole, igale lapsele tuleb läheneda ikka individuaalselt. Kõik oleneb sellest, millised on vanemate soovid lapse kasvatamisel ja arendamisel ning kui kaugele on sellega juba jõutud...:-)

Kannatlikkus ja järjekindlus, turvalisus ja hügieen, samuti viisakad kombed ja austus oma vanemate suhtes, loovuse arendamine on minul olnud alati põhimärksõnad lastega tegelemisel, lihtsalt need natuke muutuvad siia-sinna lapse kasvades. Piiride ja väikeste reeglite seadmine käib asja juurde...;-)

Lapse "töö" on mängimine, vahel aktiivne, vahel rahulik. Me mängime õues laste mänguplatsidel koos teiste lastega (olenevalt pere elukohast) või käime jalutamas (ilma käruta) lapse kodu lähedal, Vanalinnas, linna parkides, muuseumites, näitustel, galeriides poodides jne avastamas maailma ja muidugi ka vastavalt käituma. Olenevat ilmast/aastaajast käime õues - ilma käruta - kindlasti hommikul kui ka pärastlõunal, kus on alati midagi põnevat vaadata, uurida ja lapsele õpetada/selgitada (värvid, numbrid, tähed, suurused jne). Sõidame trammide, trollibusside, bussidega ja rongidega ning õpime seal käituma, alates vaikselt rääkimisest ning kinni hoidmise võimalustest kuni vanematele inimestele istumise võimaluse pakkumiseni. Õues käime peaaegu iga ilmaga, nagu öeldakse, ei ole halba ilma, on valesti valitud riietus... ;-)
Me mängime siseruumides, kui aega üle jääb, olemasolevate mänguasjadega (mida loomingulisematega, seda pare ), joonistame, värvime, voolime, laulame, tantsime, kuulame erinevat muusikat, vahel lihtsalt mürame, õpime vahet tegema, mis on "päris" ja mis "mängult" jne.
Vastavalt vanemate soovile ja võimalustele käime kinos, teatris, kontsertidel, spaades, kus lisaks filmile, etendusele, muusika elamusele, õpime, kuidas käituda sellistes kohtades. Lisaks lõbusale ja toredale aja veetmisele, pööran ma suurt tähelepanu kõigepealt kõnele lapsega tuleb alati rääkida õiges emakeeles ), et laps areneks mitmekülgselt – alates lastehoidu/aeda ettevalmistusest (tähed, numbrid, värvid jne), lauakombed (iseseisvalt sööma, suud pühkima, söömise aeg ei ole mängu aeg, samal ajal ei söö ja ei räägi jne), viisakuskombed (palun, tänan/aitäh, “tere” ruumi sisse tulles ja inimesi vastu võttes ning “nägemist/head päeva-õhtut” ruumist/seltskonnast lahkudes või kui külaline lahkub) läbi mängu, hügieen (käte pesu enne söömist, õuest tulles ja pärast potil/WC-s käimist)… jpm
Vajaliku uue keele õppimine käib läbi mängu ja jalutuskäikude ajal.
Üldiselt olen ma TV/video/arvuti/mobiiltelefonide vastane. Vastavalt kokkuleppele lastevanematega võime paari multifilmi vaadata või hoopis programme Animal Planetist, National Geographicust, erinevatest muusika kanalitest või mängida mõne minutilise loomingulise arvutimängu või koos tehtud fotode vaatamise pausi teha, kuid KINDLASTI teler/arvuti/mobiil ei tohi muutuda lapsele aja veetmiseks minuga olles. Kuigi mõni foto/video saab vahel tehtud meie tegemistest ja vanematele saadetud... ;-)
Nii palju kui võimalik üritan vältida “ära tee, ära puutu, ära pane…, ära…, ära…, ära…“, ühesõnaga, kõiki eitavaid tegevusi. Kasutan lihtsalt sõna "ei", mida saab kannatlikult selgitada lapsele, MIKS seda või teist tegevust ei ole soovitav teha, mis on selle tegevuse tagajärjed - näiteks pole turvaline ja/või laps saab haiget. Väiksemate laste puhul aitab ka teisele mängule/tegevusele suunamine.
Samuti on ka karistamisega, prooviks vältida, vähemalt kuni ~3.a.-ni, aga see oleneb muidugi juba konkreetsest lapsest ja juba sisse viidud pere reeglitest. Üritan ikka lapsele suuliselt selgeks teha, mida ta tegi valesti, et iga halva teo/kuulmatuse jätkamisele järgneb vastutus/tagajärg.
Aga kui lapsevanematel on mingid karistussüsteemid ( nn. maha rahunemise aeg, “jonni tool“ vms ) juba kasutusele võetud, siis tuleb neid muidugi vajadusel ühiselt järgida.
Ühte mängu/tegevust me mängime ikka korraga, siis lõpetame/koristame koos selle mängu/tegevuse ja alustame uut, et laps õpiks kontsentreeruma ja saaks aru, et igal mängul/tegevusel on alati algus ja ka lõpp.
Sellises eas on õige aeg ka alustada õpetamist lastele riidesse panemist/äravõtmist - lapsevanemad vahel ei tea, kuidas lastele tegelikult meeldivad nööbid, tõmbelukud ja "krõpsud" jalatsitel....;-)...- samuti jalatsite ära võtmist ja jalga panemist. Kui seda kannatlikult teha, hakkab neile varsti meeldima nööpide, tõmbelukkude, "takja/krõpsude" kinni panemine/tõmbamine ja lahti tegemine...:-)... mis omakorda arendab laste käekeste motoorikat ja iseseisvust.
Mitme keele valdamine (olen õppinud aasta ka prantsuse keelt, hääldus sai selgeks..;-)...) ja muusikaline kõrgharidus annavad mulle lisaväärtuse laste arendamisel nendes suundades. Teeme vahel lastega "muusika päevi" eriti väiksematega, kus ma üritan lastes tekitada huvi muusika vastu, koos lauldes, tantsides, mängides olemasolevaid pille või kasutada rütmi "pillidena" alates kätest/jalgadest kuni mõne mänguasja kaasamiseni välja. Vanemate lastega käime kõikvõimalikel muusikaüritustel ja muuseumis, õpime kõiki pille tundma, räägime muusika ajaloost, erinevatest muusika stiilidest erinevates maades... jne.

Kuigi kokkamine (erinevate riikide toidud) on mu hobby, siis eelistaksin (vähemalt esialgu), et lapsele/lastele oleks vanemate poolt toit valmis tehtud, söömisharjumused on ju igal lapsel/perel erinevad.
Lapse söötmine ja selle järgne koristamine on iseenesestmõistetav. Kogu koduõpetaja tähelepanu peaks päeva jooksul olema ikka lapsel/lastel, mitte kartulite/sibulate koorimisel/lõikumisel või pasta toodete keetmisel...;-)... kuigi ma ei eita, et vahel lastele meeldib omaette mängimine, aga põhiline on ikka nendele tähelepanu osutamine, mida nad väga vajavad, eriti väikses eas.
Maiustusi ja magusaid jooke annaksid hea meelega lapsele ainult vanemad, et see kogus oleks nende kontrolli all või siis vastastikusel kokkuleppel.
Meie jook on tavaliselt vesi.

Lapse arenemisel/kasvatamisel on VÄGA tähtis osa lapse päeva rutiinil, mis on lapsele väga vajalik ja lastevanemate poolt seatud reeglitel/kokkulepetel/distsipliinil/piiride seadmisel, mida pean ka tähtsaks osaks lapse kasvatamisel ja iseseisvaks saamisel, et varakult teada saada, mis on hea ja mis on halb, mis on õige, mis on vale, samuti austus ja lugupidamine vanemate vastu. See ei pea olema minutilise täpsusega, oluline on päevaplaani järjekord, et laps teaks, milline tegevus järgneb eelnevale.
Oluline on ka koostöö koduõpetaja ja MÕLEMA lapsevanema vahel. Ei saa nii, et ema soovib/lubab üht ja isa teist, lapsevanematel tuleb leppida kokku ühtne lapse kasvatamise suund, koduõpetaja võib ainult nõu anda.

Kui on tegemist 1.5 - 2.5.a. lastega, siis mingil ajal on laps kindlasti valmis lastehoiuks/aiaks, suhtlema teiste lastega, mis on samuti oluline lapse arenemisel. Ta tuleb lihtsalt selleks tasapisi ettevalmistada, vabaneda mähkmetest, alustada aluspesu kandmist ja harjutada potil käimist, vabaneda lutist - vahel laps ise loobub sellest, õpetada teda maksimaalselt õigesti rääkima emakeeles, et temast kõik aru saaksid ehk vabaneda "pudikeelest", vähehaaval ise riidesse/jalanõude panemist/äravõtmist jne...
Tegelikult lastele meeldivad väikesed piirid/kokkulepped/reeglid ja kohustused, tõuseb enesehinnang tema abi vajades lapsele sobilikes kodustes tegevustes, areneb abivalmidus, iseseisvus ning vajadusel selle küsimine ja see on ju väga hea... :-)
Vastavalt vanuse muutumisele muutuvad ka mängud, arendamise/kasvatamise sihid ja võtted.

Soovitav/oluline oleks pidev kommunikatsioon lapsevanemate ja koduõpetaja vahel, et ühiselt lahendada lapse arenemisega/kasvatamisega seonduvaid muresid, et laps oleks maksimaalselt iseseisev, valmis elus ette tulevatele tagasilöökidele ja ka vastuoludele ning loomulikult rõõmudele…:-)

NB! Ei ole nõus lastega töötama toatemperatuuril +35 - +40C!

Telefoninumber: näidatakse ainult liitunud kasutajatele

FacebookInstagram

12 soovitajat
Töö

Aeg: kokkuleppel

Töötasu: 10-20 € tunnis

Au pair: pole huvitatud

Kogemus: 41 a

Lapsehoidja töö
  • Saan töötada oma kodus

  • Saan töötada puudega inimestega

  • Saan töötada lemmikloomadega

  • Saan lastega õues käia

  • Saan sisseoste teha

  • Saan toitu valmistada

  • Saan koristada

  • Juhiluba olemas

  • Auto olemas

  • Ei suitseta

 

Ma töötaksin

  1. Beebide, 0-1 aastastega

  2. Väikelaste, 2-3 aastastega

  3. Koolieelikute, 4-6 aastastega

  4. Algkooliealiste, 7-11 ealistega

  5. Teismeliste, 12-18 aastastega

 

Kuni 1 last

Haridus

Ülikool

Institutsioon: Tallinna Riiklik Konservatoorium

Eriala: Koorijuhtimise õppejõud

Kursused: esmaabi kursused

Keeled: Inglise, Eesti, Soome, Vene